Polpette di tacchino al sugo

Polpette di tacchino al sugo

4.5 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

Polpette di tacchino
  • 400 g di petto di tacchino a tocchetti (2-3 cm)
  • 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • ½ spicchio di aglio
  • 2 uova
  • 50 g di pane bianco precedentemente ammollato nel latte e strizzato
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa pomodoro
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 - 80 g di cipolla a pezzi
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 600 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1143.2 mg
Białko 35.2 g
Kalorie 1277.3 kJ / 305.3 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 14.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...