Urządzenia i Akcesoria
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
120 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
250 g wody
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
1 czerwona cebula (ok. 90 g), pokrojona w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
1 pomidor (ok. 180 g), pokrojony w ćwiartki
-
100 g tuńczyka, w oleju odsączonego, podzielonego na kawałki
-
1 łyżka czarnych oliwek, bez pestek odsączonych
-
1 łyżka kaparów, konserwowych odsączonych i opłukanych
-
1 szczypta oregano, suszonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1067.8 mg
Białko
44 g
Kalorie
2540.5 kJ /
607.2 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Proteinowe kulki chałwowe i orzechowe
55 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.