
Urządzenia i Akcesoria
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
120 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
250 g wody
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
1 czerwona cebula (ok. 90 g), pokrojona w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
1 pomidor (ok. 180 g), pokrojony w ćwiartki
-
100 g tuńczyka, w oleju odsączonego, podzielonego na kawałki
-
1 łyżka czarnych oliwek, bez pestek odsączonych
-
1 łyżka kaparów, konserwowych odsączonych i opłukanych
-
1 szczypta oregano, suszonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607.2 kcal /
2540.5 kJ
Białko
44 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
1067.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25min
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3h 40min
Wrapy z hummusem i warzywami
1h
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30min
Zielone pancakes z tofu
15min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40min
Daktylowo-orzechowe kulki mocy
20min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45min