Urządzenia i Akcesoria
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
500 g czerwonych buraków małych lub średnich, obranych, pokrojonych w ósemki
-
4 ząbki czosnku
-
4 liście laurowe, suszone
-
sól do oprószenia
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 czerwona cebula (ok. 60 g)
-
10 g octu balsamicznego plus 2 łyżki
-
20 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
-
20 g miodu, płynnego plus 1 łyżeczka
-
15 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, liści mięty, grubo posiekanych lub całych liści
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
80 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
100 g napoju roślinnego np. migdałowego, sojowego (patrz wskazówka)
-
30 g pasty miso
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
433.2 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1704 kJ /
407.3 kcal
Tłuszcz
29.4 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
33.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gotuj jak szef kuchni III
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30min
Sałatka z komosy ryżowej z kurczakiem i pesto
35min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50min
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1h
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1h
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1h
Maślany kurczak (Butter chicken) z dynią
1h 10min