Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)

Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)

4.5 20 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • wody
    540 g
  • sosu rybnego
    40 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • cukru
    40 g
  • filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
    400 g
  • białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    200 g
  • czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    100 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
    50 g
  • marchewki z odciętymi końcówkami
    100 g
  • liści mięty, świeżych posiekanych
    2 łyżki
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry
    1
  • liście kolendry, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 349.3 kcal / 1461.5 kJ
Białko 31.3 g
Tłuszcz 15.2 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 875.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...