
Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych100 g
-
ząbki czosnku2
-
wody540 g
-
sosu rybnego40 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego30 g
-
cukru40 g
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki400 g
-
białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika200 g
-
czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół50 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami100 g
-
liści mięty, świeżych posiekanych2 łyżki
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry1
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349.3 kcal /
1461.5 kJ
Białko
31.3 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
875.9 mg