
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
400 g ziemniaków małych, nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych w ósemki
-
400 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki soli
-
150 g rzodkiewek
-
150 g ogórka obranego lub nieobranego, z odciętymi końcówkami
-
70 - 100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
700 g wody
-
100 g zielonej soczewicy, suszonej
-
4 jajka dokładnie umyte
Sos z tahini i pasty miso
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
30 g pasty miso
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g oleju sezamowego, prażonego
-
50 g wody
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
659.3 kcal /
2758.7 kJ
Białko
28.7 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
106.5 g
Błonnik
33.4 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
1685.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6)
1 godz.
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
40 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Wrapy caprese
10 min