Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
400 g ziemniaków małych, nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych w ósemki
-
400 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki soli
-
150 g rzodkiewek
-
150 g ogórka obranego lub nieobranego, z odciętymi końcówkami
-
70 - 100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
700 g wody
-
100 g zielonej soczewicy, suszonej
-
4 jajka dokładnie umyte
Sos z tahini i pasty miso
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
30 g pasty miso
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g oleju sezamowego, prażonego
-
50 g wody
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1685.6 mg
Białko
28.7 g
Kalorie
2758.7 kJ /
659.3 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
33.4 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
106.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6, TM7)
45 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 min
Wegańskie curry ze szparagami
1 godz.
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Wegetariańskie spring rollsy (TM6, TM7)
1 godz.
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Wiosenne curry warzywne z cytrynowym ryżem
40 min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min