Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)

Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)

4.3 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    350 - 400 g
  • pasternaku Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
    350 - 400 g
    350 - 400 g korzenia pietruszki, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • oliwy z oliwek
    4 łyżki
  • mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
    2 łyżki
    2 łyżki mąki pszennej
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • krojonych pomidorów, z puszki
    240 g
  • liści bazylii, świeżych
    10 g
  • sera mozzarella (ok. 125 g), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w plastry
    1 kulka
  • czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
    8 - 10

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 422.8 kcal / 1768.8 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 43.3 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1194.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...