
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Pieczone warzywa
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół150 g
-
dyni piżmowej pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika200 g
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika200 g
-
oliwy z oliwek5 łyżek
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liści tymianku, świeżych2 łyżki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (ok. 280 g)1 puszka
Kuskus i sos tahini
-
kaszy kuskus120 g
-
wody240 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
ząbek czosnku1
-
pasty tahini (patrz wskazówka)40 g
-
jogurtu naturalnego50 g
-
nasion kminu rzymskiego2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
miodu, płynnego1 łyżeczka
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
427.9 kcal /
1790.3 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
24.2 g
Węglowodany
45.6 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
493 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6)
45 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6)
1 godz. 10 min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Kurczak w sosie satay z dynią, brokułami i kaszą pęczak
50 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
45 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min