Bruschetta with white bean purée and gremolata

Bruschetta with white bean purée and gremolata

4.7 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
8 portions

Składniki

Gremolata
  • lemon peel only, no white pith
    1
  • garlic clove
    1
  • fresh parsley leaves only
    10 g
White Bean Purée
  • canned cannellini beans rinsed and drained
    400 g
  • garlic clove
    1
  • lemon juice
    30 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • fresh thyme leaves only
    2 - 3 sprigs
Assembly
  • sourdough bread rye (gluten-free bread if required)
    8 slices
  • extra virgin olive oil to brush and drizzle
  • cherry tomatoes cut in halves
    250 g
  • sea salt to season
  • ground black pepper to season

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 959.6 mg
Białko 19.2 g
Kalorie 2095.7 kJ / 500.9 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 85.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...