Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)

Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)

3.8 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Walnut pesto
  • Parmesan cheese cut into pieces
    50 g
  • shelled walnuts
    50 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves
    30 g
  • olive oil
    100 g
  • salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
Slow cooked beans
  • olive oil
    20 g
  • garlic cloves cut into halves
    3
  • brown onion cut into wedges (1 cm)
    200 g
  • carrots cut into pieces (2 cm)
    120 g
  • celery cut into pieces (2 cm)
    60 g
  • dried navy beans (dried weight), soaked overnight, then drained (see Tips)
    200 g
  • water
    200 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • tomato passata
    400 g
  • dried oregano
    2 tsp
  • crusty bread to serve (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1915 mg
Białko 25.7 g
Kalorie 3294.3 kJ / 784.4 kcal
Tłuszcz 442.4 g
Błonnik 19.1 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 59.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...