Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)
TM6

Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)

3.8 (11 ocen)

Składniki

Walnut pesto

  • 50 g Parmesan cheese, cut into pieces
  • 50 g shelled walnuts
  • 30 g fresh flat-leaf parsley leaves
  • 100 g olive oil
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch ground black pepper

Slow cooked beans

  • 20 g olive oil
  • 3 garlic cloves, cut into halves
  • 200 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
  • 120 g carrots, cut into pieces (2 cm)
  • 60 g celery, cut into pieces (2 cm)
  • 200 g dried navy beans (dried weight), soaked overnight, then drained (see Tips)
  • 200 g water
  • 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • 400 g tomato passata
  • 2 tsp dried oregano
  • crusty bread, to serve (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3294.3 kJ / 784.4 kcal
Białko
25.7 g
Węglowodany
59.4 g
Tłuszcz
442.4 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Błonnik
19.1 g
Sód
1915 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy