Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnut pesto
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 50 g shelled walnuts
- 30 g fresh flat-leaf parsley leaves
- 100 g olive oil
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
Slow cooked beans
- 20 g olive oil
- 3 garlic cloves, cut into halves
- 200 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
- 120 g carrots, cut into pieces (2 cm)
- 60 g celery, cut into pieces (2 cm)
- 200 g dried navy beans (dried weight), soaked overnight, then drained (see Tips)
- 200 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g tomato passata
- 2 tsp dried oregano
- crusty bread, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3294.3 kJ / 784.4 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 442.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 19.1 g
- Sód
- 1915 mg
Alternatywne przepisy
Tuscan bean soup
40min
Hearty lentil chilli
50min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 godz. 45 min
Smoky Mexican bean soup
35 Min
Vegetarian chilli
35 Min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20hod. 15min
Freekeh and broad bean salad
2h 30 min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Pasta with fennel and tomato sauce
40min
Mediterranean capsicums
2h
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Refried beans
10 min