Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 4 cardamom pods, crushed
- 2 pieces orange zest, no white pith (4 cm strips)
- 40 g honey, plus extra to drizzle
- 3 eggs
- 15 g cornflour
- 4 fresh figs, cut into halves
- 1 tbsp caster sugar, to sprinkle
- 200 g pouring (whipping) cream
- 80 g soft nougat, cut into pieces (1 cm - see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1896.6 kJ / 451.6 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 139.6 mg
Alternatywne przepisy
Mini Jamaican style ginger bundts
25 min
Quince paste
4 Std. 10 Min
Fennel, freekeh and orange salad
2 godz. 25 min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Fig and walnut bread
3h 20min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
Fig and apricot tea bread
1h 30min
Beetroot risotto
35 Min
Banana Nice cream
5 min
Quick beetroot relish
40min