Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 75 g brown onion
- 3 garlic cloves
- 50 g unsalted butter
- 10 g dried porcini mushrooms, crumbled
- 150 g red wine
- 250 g fresh Swiss brown mushrooms (see Tips)
- ½ tsp salt
- 200 g cream cheese
- 2 tsp dried pepperleaf (see Tips)
- ½ tsp Dijon mustard
- fresh chives, cut into small pieces, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 467 kJ / 111 kcal
- Białko
- 2.391 g
- Węglowodany
- 1.469 g
- Tłuszcz
- 10.662 g
- Błonnik
- 0.859 g
Alternatywne przepisy
Brutti ma buoni
4 godz. 40 min
Champagne poached chicken terrine
1 godz. 30 min
Grilled scallops with chilli jam
25 min
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
55 min
Almond tuiles
30 min
Goats cheese and caramelised onion mille feuille
1 Std. 50 Min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 min
Umami paste
5min
Green fig and lime marmalade
1 godz. 10 min
Anise-cured salmon
14 Std. 10 Min
Crème anglaise
15 Min
Za'atar seasoning
5min