Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 75 g brown onion
- 3 garlic cloves
- 50 g unsalted butter
- 10 g dried porcini mushrooms, crumbled
- 150 g red wine
- 250 g fresh Swiss brown mushrooms (see Tips)
- ½ tsp salt
- 200 g cream cheese
- 2 tsp dried pepperleaf (see Tips)
- ½ tsp Dijon mustard
- fresh chives, cut into small pieces, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 467 kJ / 111 kcal
- Białko
- 2.391 g
- Węglowodany
- 1.469 g
- Tłuszcz
- 10.662 g
- Błonnik
- 0.859 g
Alternatywne przepisy
Parsnip and bean mash
25min
Mini chive pikelets with mushrooms
1h
Yoghurt dressing
10min
Mixed meat rillettes
4h 10 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Parmesan gelato
4 Std. 30 Min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20min
Chilli lime sauce
5min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30 Min
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Brinjal (eggplant pickle)
1h 30min