Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)

Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • navel orange peeled (no white pith), peel and juice reserved
    1
  • eggs
    2
  • egg whites
    2
  • banana (approx. 1 medium)
    200 g
  • buckwheat flour
    70 g
  • cacao powder
    15 g
  • full cream milk
    250 g
  • rhubarb trimmed and cut into 5 cm pieces
    370 g
  • pure maple syrup
    15 g
  • extra virgin olive oil spray to cook
  • natural yoghurt high protein (see Tips)
    280 g
  • roasted almonds roughly chopped
    55 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 395 kcal / 1647.5 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 143.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...