
Wersje kompatybilne
Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 navel orange peeled (no white pith), peel and juice reserved
- 2 eggs
- 2 egg whites
- 200 g banana (approx. 1 medium)
- 70 g buckwheat flour
- 15 g cacao powder
- 250 g full cream milk
- 370 g rhubarb trimmed and cut into 5 cm pieces
- 15 g pure maple syrup
- extra virgin olive oil spray to cook
- 280 g natural yoghurt high protein (see Tips)
- 55 g roasted almonds roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 395 kcal / 1647.5 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Sód
- 143.3 mg