Wersje kompatybilne
Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 navel orange, peeled (no white pith), peel and juice reserved
- 2 eggs
- 2 egg whites
- 200 g banana (approx. 1 medium)
- 70 g buckwheat flour
- 15 g cacao powder
- 250 g full cream milk
- 370 g rhubarb, trimmed and cut into 5 cm pieces
- 15 g pure maple syrup
- extra virgin olive oil spray, to cook
- 280 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 55 g roasted almonds, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1647.5 kJ / 395 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 143.3 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1 Std.
Shredded Lamb ragù
1 godz. 25 min
Sichuan zucchini and eggplant
1 godz. 15 min
Wholemeal fish fingers with smashed beans (Diabetes)
Brak ocen
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1 Std.
Salsa verde
5 Min
Banana and oatmeal energy bars
35 Min
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
50 min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24sa 55 dk
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 Min
Fudgy chocolate cake
50 min
Chocolate miso eclairs
1h 45 min