Wersje kompatybilne
Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 navel orange, peeled (no white pith), peel and juice reserved
- 2 eggs
- 2 egg whites
- 200 g banana (approx. 1 medium)
- 70 g buckwheat flour
- 15 g cacao powder
- 250 g full cream milk
- 370 g rhubarb, trimmed and cut into 5 cm pieces
- 15 g pure maple syrup
- extra virgin olive oil spray, to cook
- 280 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 55 g roasted almonds, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1647.5 kJ / 395 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 143.3 mg
Alternatywne przepisy
Steamed snapper with Sicilian caponata
1h 40min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10min
Chicken mole and avocado papaya salsa
25 Std.
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55min
Salt-free chicken stock paste
45min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2h 20min
Nut butter dressing
5 min
Porcini mushroom risotto
35 Min
Hummus board with shredded lamb (Diabetes)
Brak ocen
Mixed grain risotto
1h 25min
No-cook jam
24 Std. 15 Min
Coconut poached chicken salad (Thermomix® Cutter, TM6)
45min