Urządzenia i Akcesoria
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
milk300 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
cardamom pod crushed4
-
orange zest no white pith (4 cm strips)2 pieces
-
honey plus extra to drizzle40 g
-
eggs3
-
cornflour15 g
-
fresh figs cut into halves4
-
caster sugar to sprinkle1 tbsp
-
pouring (whipping) cream200 g
-
soft nougat cut into pieces (1 cm - see Tip)80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
139.6 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1896.6 kJ /
451.6 kcal
Tłuszcz
28.7 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mixed berry pavlova stack
5 godz. 30 min
Fresh fennel salad
10 min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 godz. 25 min
Apple, leek and sage sauce
15 min
Olive and fennel grissini
25 godz. 30 min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 godz. 20 min
Beef tapenade crostini
1 godz. 40 min
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Poached Quince with Almond Flour Biscotti
1 godz. 50 min
Rhubarb and vanilla rhumba
25 min
Zhoug
10 min
Rhubarb and strawberry fool
2 godz. 15 min