Mexican slaw (Thermomix® Cutter)

Mexican slaw (Thermomix® Cutter)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

Mexican slaw
  • red cabbage core removed, cut into wedges to fit feeder tube
    300 g
  • fennel bulb cut into quarters to fit feeder tube
    ½
  • green apple unpeeled, cored and cut into wedges to fit feeder tube
    1
Jalapeño dressing
  • pickled jalapeño chillies
    40 g
  • spring onions/green onions trimmed and cut into pieces
    2
  • sour cream
    120 g
  • Tabasco® sauce
    5 drops
  • sweet smoked paprika
    ¼ tsp
  • sea salt
    ¼ tsp
  • fresh chives chopped, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 326.9 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 482.6 kJ / 115.4 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 14.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...