
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mexican slaw
- 300 g red cabbage core removed, cut into wedges to fit feeder tube
- ½ fennel bulb cut into quarters to fit feeder tube
- 1 green apple unpeeled, cored and cut into wedges to fit feeder tube
Jalapeño dressing
- 40 g pickled jalapeño chillies
- 2 spring onions/green onions trimmed and cut into pieces
- 120 g sour cream
- 5 drops Tabasco® sauce
- ¼ tsp sweet smoked paprika
- ¼ tsp sea salt
- fresh chives chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 115.4 kcal / 482.6 kJ
- Białko
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 326.9 mg