Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mexican slaw
- 300 g red cabbage, core removed, cut into wedges to fit feeder tube
- ½ fennel bulb, cut into quarters to fit feeder tube
- 1 green apple unpeeled, cored and cut into wedges to fit feeder tube
Jalapeño dressing
- 40 g pickled jalapeño chillies
- 2 spring onions/green onions, trimmed and cut into pieces
- 120 g sour cream
- 5 drops Tabasco® sauce
- ¼ tsp sweet smoked paprika
- ¼ tsp sea salt
- fresh chives, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 482.6 kJ / 115.4 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 326.9 mg
Alternatywne przepisy
CADA (Fresh muesli)
10min
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 Std. 30 Min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Polenta porridge with roast rhubarb and sweet dukkah (Diabetes)
40min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Apple tart (Thermomix® Cutter)
1h
Hazelnut dukkah with fennel
50min
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24 Std. 25 Min
Pickled cabbage salad with Thermomix® Cutter
10min