Carrot top pesto

Carrot top pesto

4.9 37 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
490 g

Składniki

  • baby carrot tops only (approx. 30 g)
    1 bunch
  • water to soak
  • pepitas
    80 g
  • almonds or nuts of choice
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil plus extra to cover
    150 g
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    80 g
  • lemon juice only, to taste
    ½
  • ground black pepper
    2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 490 g

Sód 1124.1 mg
Białko 75.2 g
Kalorie 11269.4 kJ / 2693.5 kcal
Tłuszcz 258.5 g
Błonnik 19.3 g
Tłuszcz nasycony 47 g
Węglowodany 39.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...