Carrot top pesto
TM6 TM5 TM31

Carrot top pesto

4.9 (30 ocen)

Składniki

  • 1 bunch baby carrot tops only (approx. 30 g)
  • water, to soak
  • 80 g pepitas
  • 100 g almonds or nuts of choice
  • 2 garlic cloves
  • 150 g extra virgin olive oil, plus extra to cover
  • 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • ½ lemon, juice only, to taste
  • 2 pinches ground black pepper

Wartości odżywcze
na 490 g
Kalorie
11269.4 kJ / 2693.5 kcal
Białko
75.2 g
Węglowodany
39.7 g
Tłuszcz
258.5 g
Tłuszcz nasycony
47 g
Błonnik
19.3 g
Sód
1124.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy