Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 75 g buckwheat flour
- 75 g chickpea (besan) flour
- 25 g arrowroot flour
- ½ tsp sea salt
- 350 g rice milk
- 1 egg
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 pinch nutmeg
- 1 pinch ground turmeric
Cashew cream
- 40 g coconut oil
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 130 g raw cashews
- 200 g water
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 pinch ground nutmeg
Mushroom filling
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to fry
- 200 g leeks, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 1 garlic clove
- 200 g zucchini, cut into pieces (5 cm)
- 250 g fresh Swiss brown mushrooms, sliced
- ½ bunch mixed fresh herbs, leaves only, finely chopped
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1761.7 kJ / 421.1 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 213.8 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35min
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10min
Vegan potato and onion bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 30 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Douhua (savoury bean curd)
10 Std. 25 Min
Nut butter dressing
5 Min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Autumn vegetable gratin
50min
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40min
Warm satay bowl
1h 10min
Vegan gravy
40min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3h