Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)

Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • fresh ricotta cheese
    500 g
Basil oil
  • fresh basil leaves only
    70 g
  • boiling water to blanch
  • ice cold water
  • grapeseed oil
    125 g
Gnudi
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • nutmeg
    1 pinch
  • sea salt to season
    1 pinch
  • ground black pepper to season
    1 pinch
  • plain flour
    500 g
  • water
    1000 g
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    2 tsp
  • unsalted butter
    2 tbsp
Serving
  • cherry tomatoes mixed, cut into halves
    300 g
  • sea salt to season
  • ground black pepper to season
  • fresh basil leaves only, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1031.9 kcal / 4334.1 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 66.8 g
Węglowodany 78.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 24.3 g
Sód 426.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...