Wersje kompatybilne
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g fresh ricotta cheese
Basil oil
- 70 g fresh basil, leaves only
- boiling water, to blanch
- ice cold water
- 125 g grapeseed oil
Gnudi
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 pinch nutmeg
- 1 pinch sea salt, to season
- 1 pinch ground black pepper, to season
- 500 g plain flour
- 1000 g water
- 2 tsp extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 2 tbsp unsalted butter
Serving
- 300 g cherry tomatoes, mixed, cut into halves
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- fresh basil, leaves only, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4334.1 kJ / 1031.9 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 78.6 g
- Tłuszcz
- 66.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 426.7 mg
Alternatywne przepisy
Chunky Guacamole
10min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25 min
Salsa verde
5min
Caesar salad dressing
10min
Turkey buffe and herby quinoa stuffing (MEATER+®)
6h 20min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Pickled vegetables
745h
Pickled zucchini (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Caramelised leek and feta tart
2h 25min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20 min
Baked artichoke dip
35 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 godz. 20 min