Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)

Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • fresh lemongrass
    6 stalks
  • fresh turmeric peeled
    80 g
  • fresh galangal peeled
    100 g
  • makrut lime leaves
    20
  • vegetable oil
    100 g
  • Korean chilli paste (gochujang)
    20 g
  • ground turmeric
    1 ½ tsp
  • fresh mixed mushrooms (king oyster, enoki, lion’s mane)
    500 g
  • coconut water
    600 g
  • coconut cream
    1000 g
  • palm sugar
    40 g
  • fish sauce
    2 tsp
  • xanthan gum (see Tips)
    2 pinches
  • fresh coriander leaves only, to serve
  • fresh mint leaves only, to serve
  • red chilli oil to serve
  • fresh lime cut into wedges, to serve
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 507.4 kcal / 2122.9 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 38.9 g
Węglowodany 35.2 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 25.9 g
Sód 344.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...