Urządzenia i Akcesoria
Shichimi togarashi seasoning
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
mandarin peel only (see Tips)1
-
chilli powder1 tbsp
-
sansho (see Tips)3 tbsp
-
sesame seeds black and white3 tbsp
-
poppy seeds2 tsp
-
ground ginger1 tsp
-
nori sheets torn into large pieces½ sheet
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
214.7 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
335.8 kJ /
79.8 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Malaysian Spiced Fried Chicken
4 godz. 50 min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz. 50 min
Creamy miso mushroom udon
45 min
Rujak Pengantin (Jakarta Salad)
45 min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1 godz. 30 min
Miso chicken noodle soup (Diabetes)
30 min
Shichimi togarashi oysters
1 godz. 10 min
Super green pasta (Darren Robertson)
30 min
Marinated chicken with salsa
40 min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1 godz.
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Crispy smashed potato salad with whipped feta
1 godz. 35 min