Urządzenia i Akcesoria
Shichimi togarashi seasoning
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
mandarin peel only (see Tips)1
-
chilli powder1 tbsp
-
sansho (see Tips)3 tbsp
-
sesame seeds black and white3 tbsp
-
poppy seeds2 tsp
-
ground ginger1 tsp
-
nori sheets torn into large pieces½ sheet
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
214.7 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
335.8 kJ /
79.8 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon roast chicken
1 godz. 35 min
Lasagne with fresh spinach pasta
2 godz. 20 min
Spicy chips on a stick (Thermomix® Spiralizer)
10 min
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz. 10 min
Gwinganna mushroom and vegetable crêpes
45 min
Chicken mole and avocado papaya salsa
25 godz.
Creamy miso mushroom udon
45 min
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40 min
Rhubarb, orange and almond Cake
1 godz. 30 min
Lamb fajitas
30 min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10 min
Thermomumma white sandwich bread loaf
3 godz. 30 min