Roasted fennel dip

Roasted fennel dip

4.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
10 portions

Składniki

  • red onion cut into thin wedges
    ¼
  • fennel bulb (approx. 200 g), trimmed, cut into pieces (3 cm)
    1
  • lemon zest, and 4 tablespoons of lemon juice
    1
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • dried fennel seeds
    ¼ tsp
  • sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • cream cheese cut into pieces
    125 g
  • natural yoghurt
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 63.3 kcal / 264.8 kJ
Białko 1.1 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 2.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 98.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...