Apple, pear and bay leaf cake

Apple, pear and bay leaf cake

4.5 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 portions

Składniki

  • unsalted butter cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
    150 g
  • buckwheat
    160 g
  • raw almonds
    100 g
  • Rapadura sugar
    120 g
  • dried bay leaf
    1
  • pear (approx. 100 g), peeled and cored
    1
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • eggs
    3
  • baking powder
    2 tsp
  • salt
    1 pinch
  • Granny Smith apple peeled, cored and cut into thin slices (5 mm)
    1
  • brown sugar for sprinkling
  • whipped cream to serve (see Tips) (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 363.3 kcal / 1525.8 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 24.6 g
Węglowodany 28.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 108.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...