Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 160 g buckwheat
- 100 g raw almonds
- 120 g Rapadura sugar
- 1 dried bay leaf
- 1 pear (approx. 100 g), peeled and cored
- 1 tsp vanilla bean paste
- 3 eggs
- 2 tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 1 Granny Smith apple, peeled, cored and cut into thin slices (5 mm)
- brown sugar, for sprinkling
- whipped cream, to serve (see Tips) (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1525.8 kJ / 363.3 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 108.5 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini slice
45 min
Camille carrot and almond cakes
1 godz. 10 min
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1 godz. 30 min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Banana, walnut and date loaf
55 min
Apricot macadamia biscuits
40 min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Gluten free lemon tart
2 godz. 25 min
Almond and pear tart
40 min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30 min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.