Eggplant and ricotta involtini

Eggplant and ricotta involtini

3.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • eggplants trimmed and cut lengthways into slices
    3 - 4
  • sea salt plus extra to season
    1 tbsp
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    90 g
  • mozzarella cut into pieces
    230 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh basil leaves only, plus extra to garnish
    4 ½ sprigs
  • fresh baby spinach leaves
    180 g
  • extra virgin olive oil to drizzle
    9 tbsp
  • smooth ricotta cheese
    750 g
  • eggs
    2
  • ground black pepper to season
  • tomato passata
    600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1606.5 mg
Białko 31.2 g
Kalorie 2889.8 kJ / 690.7 kcal
Tłuszcz 47.8 g
Błonnik 12.2 g
Tłuszcz nasycony 19.2 g
Węglowodany 40.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...