Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Goat's cheese flans and leeks
- unsalted butter, softened, for greasing
- 40 g plain flour, plus extra for dusting
- 130 g full cream milk
- 140 g fresh goat's cheese
- ½ tsp salt
- 2 eggs, separated
- 500 g water
- 300 g leeks, white part only, cut into pieces (5 mm)
- 50 g red capsicums, cut into small pieces (1 cm)
Yoghurt sauce
- 60 g fresh goat's cheese
- 125 g plain yoghurt
- 6 fresh chives, chopped
- 2 - 3 pinches salt
- 2 pinches ground pepper, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Far Breton with prunes
2h
Risotto verde
45min
Asparagus risotto
40min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5 Std. 30 Min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1h 45min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1 Std.
Brie, speck and walnut risotto
25 Min