Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Goat's cheese flans and leeks
- unsalted butter, softened, for greasing
- 40 g plain flour, plus extra for dusting
- 130 g full cream milk
- 140 g fresh goat's cheese
- ½ tsp salt
- 2 eggs, separated
- 500 g water
- 300 g leeks, white part only, cut into pieces (5 mm)
- 50 g red capsicums, cut into small pieces (1 cm)
Yoghurt sauce
- 60 g fresh goat's cheese
- 125 g plain yoghurt
- 6 fresh chives, chopped
- 2 - 3 pinches salt
- 2 pinches ground pepper, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Sauerkraut soup
50min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Cucumber soup with prawn skewers
Brak ocen
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Duck confit with lentil & orange salad
15hod. 40min
Maple bread and butter pudding with walnut crumble
1 Std. 30 Min
Asparagus and broad bean salad
25min
Mixed mushroom pâté
1 Std. 25 Min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Date and pistachio truffles (Bethith)
45min
Pumpkin and tempeh bobotie
1 Std. 5 Min