Fermented beetroot and apple salsa

Fermented beetroot and apple salsa

4.3 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 72 godz.
1 Total recipe

Składniki

  • fresh chillies (red or green), cut into halves lengthways and deseeded
    100 g
  • garlic cloves
    6 - 8
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    8 sprigs
  • Granny Smith apples peeled, cored and cut into quarters
    130 g
  • raw beetroot peeled and cut into halves
    130 g
  • tomatoes cut into cubes (1 cm)
    350 g
  • coriander seeds
    1 tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • dried oregano
    1 tsp
  • lime juice
    110 g
  • salt
    1 ½ tbsp
  • filtered water
    70 g
  • filtered water as needed

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Total recipe

Sód 13455 mg
Białko 11.9 g
Kalorie 1405 kJ / 334 kcal
Tłuszcz 2.8 g
Błonnik 35 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 44.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...