Spinach and feta galette

Spinach and feta galette

4.4 53 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

Wholemeal spelt pastry
  • wholemeal spelt flour plus extra for dusting
    260 g
  • olive oil
    100 g
  • chilled water
    90 g
  • egg
    1
  • apple cider vinegar
    1 ½ tsp
  • sesame seeds
    70 g
Spinach and feta filling
  • olive oil
    20 g
  • brown onion cut into quarters
    180 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into thirds
    5
  • feta cheese cut into pieces (approx. 2 cm)
    200 g
  • cottage cheese
    200 g
  • egg
    1
  • egg whites
    2
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    1 sprig
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • frozen spinach defrosted, drained and excess moisture removed
    500 g
Assembly
  • egg white for glazing
    1
  • pine nuts for sprinkling
    1 tbsp
  • mixed baby leaf salad
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 632.7 kcal / 2657.5 kJ
Białko 30.7 g
Tłuszcz 40.4 g
Węglowodany 32.4 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 556.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...