Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g puff pastry (approx. 2 sheets - see Tip)
- 50 g mozzarella cheese, cut into pieces
- 100 g tasty cheese, cut into pieces
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 600 g fresh mushrooms of choice; 400 g cut into quarters and 200 g cut into slices
- 1 tsp salt
- 30 g Port (fortified wine)
- 4 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1454.7 kJ / 346.4 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 685.8 mg
Alternatywne przepisy
Spinach and feta galette
1 godz. 50 min
Lemon and lime polenta cakes
40min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min
Mushroom croustade
1h 35min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 godz. 30 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1 Std. 5 Min
Eggplant rotolo
1h 40min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Filo spinach slice
55min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25 min