Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri
- 60 g red wine vinegar
- 160 g extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
- 1 - 2 garlic cloves
- 180 g red onion, cut into quarters
- 1 jalapeño chilli, trimmed and cut into halves
- 2 - 3 bunches fresh coriander, stalks and leaves (approx. 80 g)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, stalks and leaves
- 2 tbsp fresh oregano
White bean dip
- 1 garlic clove
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 2 cans canned cannellini beans, rinsed and drained
- 1 ½ tbsp lemon juice
- 1 tbsp tahini
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- paprika, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 193.8 kJ / 46.1 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 321.9 mg
Alternatywne przepisy
Miso dressing
5 Min
Rosemary and sea salt crackers
35 Min
Wasabi mayonnaise
10 Min
Basil pesto
10 Min
Fermented beetroot and apple salsa
72 godz.
Hazelnut dukkah with fennel
50 Min
Traditional hommus
25h 5min
Coriander pesto
5 Min
Black tahini and beetroot hommus
1 godz. 10 min
Lemon and caper aioli
15 Min
Miso coleslaw
20 Min
Hommus
15 Min