Urządzenia i Akcesoria
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
80 g kaszy orkiszowej
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
4 łyżki cukru waniliowego2 łyżki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
3 szczypty kardamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
2 banany plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 łyżki oleju
-
180 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
2 łyżki migdałów, w słupkach
-
1 łyżka wiórków kokosowych
-
syrop klonowy do polania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
270.4 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
1460.5 kJ /
349.1 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
53.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielone pancakes z tofu
15 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Placki jaglane
40 min
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
1 godz. 45 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min
Proteinowe placki z owocami
15 min
Placki z zielonego smoothie
45 min