Tofucznica

Tofucznica

4.4 80 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g oleju
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ¾ - 1 łyżeczka czarnej soli, kala namak (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 - 150 g śmietanki sojowej
  • 1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
  • 4 kromki pieczywa tostowego lub pełnoziarnistego (ok. 140 g)
  • włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół lub pokrojone w plastry, do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 604.2 mg
Białko 20.8 g
Kalorie 1775.4 kJ / 424.3 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 29.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...