Tofucznica
TM6 TM5

Tofucznica

4.5 (31 ocen)

Składniki

  • 400 g tofu, średnio twardego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 60 g oleju
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ¾ - 1 łyżeczka czarnej soli, kala namak (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 - 150 g śmietanki sojowej
  • 1 pęczek szczypiorku, świeżego, posiekanego
  • 4 kromki pieczywa tostowego lub pełnoziarnistego (ok. 140 g)
  • pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół lub pokrojone w plastry, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1775.4 kJ / 424.3 kcal
Białko
20.8 g
Węglowodany
29.7 g
Tłuszcz
26.8 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
4.9 g
Sód
604.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy