Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z hummusem i warzywami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
Tortille
-
200 g napoju migdałowego
-
500 g mąki pszennej
-
40 g oliwy z oliwek
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
Hummus z suszonymi pomidorami, oliwkami i bazylią
-
500 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
80 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)80 g wody
-
10 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
2 łyżki pasty tahini (patrz wskazówka)
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g zielonych oliwek, bez pestek
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 łyżeczkę soli
Wrapy
-
mąka pszenna do oprószenia
-
1 pomidor (ok. 200 g), pokrojony w plastry
-
3 łyżki kiełków słonecznika
-
½ pęczka bazylii, świeżej tylko liście
-
2 awokado pokrojone w plastry
-
1 ogórek pokrojony w paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
642.9 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1708.7 kJ /
408.4 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
52.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą
35 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Wrapy z serem halloumi
40 min