Wrapy z hummusem i warzywami
TM6 TM5

Wrapy z hummusem i warzywami

4.5 (14 ocen)

Składniki

Tortille

  • 200 g napoju migdałowego
  • 500 g mąki pszennej
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli

Hummus z suszonymi pomidorami, oliwkami i bazylią

  • 500 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 80 g wody
    lub 80 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
  • 10 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
  • 2 łyżki pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 5 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 łyżeczkę soli

Wrapy

  • mąka pszenna, do oprószenia
  • 1 pomidor (ok. 200 g), pokrojony w plastry
  • 3 łyżki kiełków słonecznika
  • ½ pęczka bazylii, świeżej, tylko liście
  • 2 awokado, pokrojone w plastry
  • 1 ogórek, pokrojony w paski

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1708.7 kJ / 408.4 kcal
Białko
11.4 g
Węglowodany
52.7 g
Tłuszcz
17.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
8 g
Sód
642.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy