
Urządzenia i Akcesoria
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Sos z suszonych owoców
-
500 g wody
-
50 - 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 laska cynamonu
-
4 goździki
-
1 kawałek skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 4 x 1 cm
-
240 g suszonych owoców mieszanych, na kompot, np. moreli, gruszek, śliwek, jabłek, brzoskwiń, bez pestek i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (w równych proporcjach)
Placki z ricotty
-
4 jajka
-
440 g sera ricotta podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
190 g mleka
-
180 g mieszanki mąk bezglutenowych uniwersalnej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
1 szczypta soli
-
masło klarowane do smażenia
-
jogurt do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
678.9 kcal /
2840.4 kJ
Białko
26.7 g
Tłuszcz
22.4 g
Węglowodany
100.2 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
329 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska