
Urządzenia i Akcesoria
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Sos z suszonych owoców
-
wody500 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 - 100 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
laska cynamonu1
-
goździki4
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 4 x 1 cm1 kawałek
-
suszonych owoców mieszanych, na kompot, np. moreli, gruszek, śliwek, jabłek, brzoskwiń, bez pestek i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (w równych proporcjach)240 g
Placki z ricotty
-
jajka4
-
sera ricotta podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)440 g
-
mleka190 g
-
mieszanki mąk bezglutenowych uniwersalnej180 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
masło klarowane do smażenia
-
jogurt do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
678.9 kcal /
2840.4 kJ
Białko
26.7 g
Tłuszcz
22.4 g
Węglowodany
100.2 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
329 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska