
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g migdałów, ze skórką
- 250 g płatków owsianych, górskich
- 50 g płatków orkiszowych
- 80 g wiórków kokosowych
- 50 g pestek dyni
- 40 g ziaren słonecznika
- 30 g ziaren sezamu, białego
- 220 g syropu z agawy
- 30 g oleju kokosowego
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 45 g
- Kalorie
- 235 kcal / 983.2 kJ
- Białko
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Sód
- 69.9 mg
Alternatywne przepisy
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Lody kokosowe
6 godz. 30 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Czekoladowe krążki z bakaliami (beggars)
30 min
Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem
10 min
Czekoladowe muffinki z czerstwego pieczywa
1 godz. 15 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2 godz. 40 min