
Urządzenia i Akcesoria
Malinowo-kakaowa gryczanka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
wody130 g
-
kaszy gryczanej, niepalonej40 g
-
banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki30 g
-
mleczka kokosowego30 g
-
twarogu, chudego podzielonego na kawałki60 g
-
orzechów, mieszanych np. laskowych, nerkowca, macadamia lub orzeszków piniowych20 g
-
malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji70 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego5 g
-
gorzkiej czekolady (ok. 10 g), starte, do dekoracji2 kostki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
615.8 kcal /
2576.5 kJ
Białko
24.2 g
Tłuszcz
33.1 g
Węglowodany
62.8 g
Błonnik
15.3 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Sód
382.8 mg