
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g malin, świeżych
- 50 g borówek amerykańskich
- 90 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki
- 20 g liści szpinaku baby, świeżych
- 40 g mąki orkiszowej
- 70 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
20
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 20 g ksylitolu (patrz wskazówka) - olej do smażenia
-
3
łyżki jogurtu sojowego (ok. 60 g)
lub 3 łyżki jogurtu kokosowego (ok. 60 g) - 1 łyżka migdałów, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 363.2 kcal / 1519.8 kJ
- Białko
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Błonnik
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 454.8 mg