Zielone pancakes z tofu
TM6 TM5

Zielone pancakes z tofu

4.2 ( 19 ocen )

Składniki

  • 70 g malin, świeżych
  • 50 g borówek amerykańskich
  • 90 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki
  • 20 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 40 g mąki orkiszowej
  • 70 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    lub 20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki jogurtu sojowego (ok. 60 g)
    lub 3 łyżki jogurtu kokosowego (ok. 60 g)
  • 1 łyżka migdałów, w płatkach

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
363.2 kcal / 1519.8 kJ
Białko
18.5 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
54.9 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
454.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy