
Urządzenia i Akcesoria
Zielone pancakes z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja
Składniki
-
malin, świeżych70 g
-
borówek amerykańskich50 g
-
tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki90 g
-
liści szpinaku baby, świeżych20 g
-
mąki orkiszowej40 g
-
napoju migdałowego (patrz wskazówka)70 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
erytrytolu (patrz wskazówka)20 g
-
olej do smażenia
-
jogurtu sojowego (ok. 60 g)3 łyżki
-
migdałów, w płatkach1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
363.2 kcal /
1519.8 kJ
Białko
18.5 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
54.9 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
454.8 mg