Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
-
150
g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej na kawałki
lub 150 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki - 10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych np. koperku, liści natki pietruszki, liści bazylii, posiekanego szczypiorku
- 100 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
- 50 g jogurtu naturalnego
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 jajko
-
20
g mąki pszennej
lub 20 g mąki pszennej pełnoziarnistej - ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- olej, do smażenia
- 2 plastry łososia wędzonego na zimno (ok. 40 g)
- koperek, świeży, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1796.9 kJ / 429.5 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1088.4 mg
Alternatywne przepisy
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1h
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki
1h
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 Min
Chłodnik arbuzowy
1h 15 min.
Sałatka z dynią i serem feta
30min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30min
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 Min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
35min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1h 20min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1h
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50min