
Urządzenia i Akcesoria
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
400 g wody
-
150 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
-
10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych np. koperku, liści natki pietruszki, liści bazylii, posiekanego szczypiorku
-
100 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
50 g jogurtu naturalnego
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
20 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
olej do smażenia
-
2 plastry łososia wędzonego na zimno (ok. 40 g)
-
koperek, świeży do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
429.5 kcal /
1796.9 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
44.6 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
1088.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6)
35 min
Owsianka dyniowa
25 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Wegańskie burgery
45 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min