Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku

Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku

4.4 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • cukinii małej (ok. 150 g), przekrojonej wzdłuż na pół
    ½
  • oliwy z oliwek plus dodatkowo ½ łyżki
    10 g
  • ząbek czosnku
    1
  • liści szpinaku, świeżych
    15 g
  • serka kremowego śmietankowego, puszystego, podzielonego na kawałki
    50 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • oregano, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • sera parmezan, tartego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
    ¼ łyżki
  • bazylia, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 352.8 kcal / 1476.1 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 34.4 g
Węglowodany 6.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 819.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...