Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
½ cukinii małej (ok. 150 g), przekrojonej wzdłuż na pół
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowo ½ łyżki
-
1 ząbek czosnku
-
15 g liści szpinaku, świeżych
-
50 g serka kremowego śmietankowego, puszystego, podzielonego na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżki sera parmezan, tartego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
819.1 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1476.1 kJ /
352.8 kcal
Tłuszcz
34.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 Std.
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 Min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 Std.
Tofu tikka masala
55 Min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM6, TM7)
1 Std. 10 Min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 Min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 Std.
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 Min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 Min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 Min
Sałatka z dynią i serem feta
30 Min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 Min