Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
TM6 TM5

Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku

4.6 ( 14 ocen )

Składniki

  • ½ cukinii małej (ok. 150 g), przekrojonej wzdłuż na pół
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowo ½ łyżki
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g liści szpinaku, świeżych
  • 50 g serka kremowego śmietankowego, puszystego, podzielonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżki sera parmezan, tartego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
  • bazylia, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
352.8 kcal / 1476.1 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
34.4 g
Węglowodany
6.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
819.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy