Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku

Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku

4.2 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • ½ cukinii małej (ok. 150 g), przekrojonej wzdłuż na pół
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowo ½ łyżki
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g liści szpinaku, świeżych
  • 50 g serka kremowego śmietankowego, puszystego, podzielonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżki sera parmezan, tartego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
  • bazylia, świeża do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 352.8 kcal / 1476.1 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 34.4 g
Węglowodany 6.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 819.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...