
Wersje kompatybilne
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cukinii małej (ok. 150 g), przekrojonej wzdłuż na pół
- 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowo ½ łyżki
- 1 ząbek czosnku
- 15 g liści szpinaku, świeżych
- 50 g serka kremowego śmietankowego, puszystego, podzielonego na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżki sera parmezan, tartego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
- bazylia, świeża do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 352.8 kcal / 1476.1 kJ
- Białko
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Sód
- 819.1 mg