
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
cukinii małej (ok. 150 g), przekrojonej wzdłuż na pół½
-
oliwy z oliwek plus dodatkowo ½ łyżki10 g
-
ząbek czosnku1
-
liści szpinaku, świeżych15 g
-
serka kremowego śmietankowego, puszystego, podzielonego na kawałki50 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
oregano, suszonego¼ łyżeczki
-
sera parmezan, tartego (patrz wskazówka, opcjonalnie)¼ łyżki
-
bazylia, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352.8 kcal /
1476.1 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
34.4 g
Węglowodany
6.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
819.1 mg