
Urządzenia i Akcesoria
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
śliwek dojrzałych, jędrnych, bez pestek, przekrojonych na pół700 g
-
cytryny ekologicznej½
-
cukru plus 4-6 łyżek80 g
-
mąki pszennej65 g
-
laski wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)½
-
jajka2
-
mleka100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
soli1 szczypta
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
241.8 kcal /
1011.5 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
59.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Amerykański chlebek bananowy
1 godz. 50 min
Tarta tatin
2 godz.
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 godz.
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1 godz. 40 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6)
4 godz. 40 min
Tarta z jabłkami (TM6)
1 godz.
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Risotto z parmezanem
40 min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 godz. 20 min