Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 kromek
Składniki
-
240 g ryżu białego, krótkoziarnistego240 g ryżu brązowego
-
100 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
140 g jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych (patrz wariant)
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżka łusek babki jajowatej, mielonych1 łyżka łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
4 jajka
-
100 g wody
-
60 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
204.2 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
685.2 kJ /
163.8 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
19.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Chleb bezglutenowy
3 godz. 20 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 godz.
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1 godz. 35 min
Daktylowo-orzechowe kulki mocy
20 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min