Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe tortille z soczewicy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
550 g wody
-
15 g mąki kukurydzianej
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżka kminku, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
295.8 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
581.6 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Tofu tikka masala
55 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Kombucha
192 godz. 30 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Kulki mocy z herbatą matcha
40 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20 min
Placki z cukinii (low carb)
50 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min