
Wersje kompatybilne
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g czerwonego buraka podłużnego, Ø 4-5 cm (patrz wskazówka)
- 150 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g batata podłużnego, Ø 4-5 cm, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
120
g sera halloumi pokrojonego w 1 cm kostkę
lub 120 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę -
100
g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
lub 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu - 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 35 g oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
- 220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 125 g wody
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 549.4 kcal / 2298.5 kJ
- Białko
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Sód
- 636.3 mg