Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
TM6 TM5

Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)

4.3 ( 6 ocen )

Składniki

  • 100 g czerwonego buraka podłużnego, Ø 4-5 cm (patrz wskazówka)
  • 150 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g batata podłużnego, Ø 4-5 cm, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 120 g sera halloumi pokrojonego w 1 cm kostkę
    lub 120 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 100 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
    lub 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
  • 220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 125 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
549.4 kcal / 2298.5 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
28.9 g
Węglowodany
59.4 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
636.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy