
Urządzenia i Akcesoria
Czarna focaccia
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
mąki pszennej typu 00 lub 450450 g
-
wody letniej340 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i 2 łyżki do polania20 g
-
atramentu z kałamarnicy, płynnego (4-8 g, patrz wskazówka)1 - 2 opakowania
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pomidorków cherry czarnych, przekrojonych na pół15 - 20
-
czarnych oliwek, bez pestek w całości lub przekrojonych na pół2 - 3 łyżki
-
ziarna sezamu, czarnego do posypania
-
sól gruboziarnista do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
536.6 kcal /
2245.1 kJ
Białko
14.1 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
89.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
624.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska