Baskijski sernik pistacjowy

Baskijski sernik pistacjowy

4.8 751 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
16 porcji

Składniki

  • 250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)
  • 230 g cukru
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 700 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
  • 5 jajek
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 kropla barwnika spożywczego, zielonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 424.4 kcal / 1775.5 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 229.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...