
Urządzenia i Akcesoria
Baskijski sernik pistacjowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
16 porcji
Składniki
-
250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)
-
230 g cukru
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
700 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
5 jajek
-
¼ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 kropla barwnika spożywczego, zielonego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
424.4 kcal /
1775.5 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
229.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Sernik baklava
7 godz.
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 godz. 30 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min