
Urządzenia i Akcesoria
Baskijski sernik pistacjowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
16 porcji
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)250 g
-
cukru230 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu500 g
-
serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki700 g
-
jajek5
-
soli¼ łyżeczki
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
barwnika spożywczego, zielonego (opcjonalnie)1 kropla
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
424.4 kcal /
1775.5 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
229.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska