
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
- 200 g serka wiejskiego
- 2 jajka
- 35 g miodu
-
20
g masła miękkiego
lub 20 g masła klarowanego (ghee) plus dodatkowa ilość do smażenia - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 250 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
30 - 50
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 30 - 50 g ksylitolu - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 banan pokrojony w plastry, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 370.7 kcal / 1550.8 kJ
- Białko
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Sód
- 346.1 mg