Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)

Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)

4.7 545 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 kawałków

Składniki

  • 150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 6 jajek
  • 1 szczypta soli
  • 200 g cukru
  • 250 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g mąki pszennej

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 322.4 kcal / 1349 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 29.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 43.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...