Urządzenia i Akcesoria
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 kawałków
Składniki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
6 jajek
-
1 szczypta soli
-
200 g cukru
-
250 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
43.2 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1349 kJ /
322.4 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fondant czekoladowy
50 min
Francuskie ciastka canelés
14 godz. 30 min
Klasyczne brownie
50 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Bananowe brownie
40 min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Kogel-mogel
5 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Brookies (ciasteczkowe brownie)
3 godz.
Sernik baskijski
3 godz. 15 min