Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)

Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)

4.7 503 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 kawałków

Składniki

  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    150 g
  • jajek
    6
  • soli
    1 szczypta
  • cukru
    200 g
  • gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    250 g
  • mąki pszennej
    50 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 322.4 kcal / 1349 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 29.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 43.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...