
Urządzenia i Akcesoria
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 kawałków
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki plus dodatkowa ilość do natłuszczenia150 g
-
jajek6
-
soli1 szczypta
-
cukru200 g
-
gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
mąki pszennej50 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
322.4 kcal /
1349 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
29.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Sód
43.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Fondant czekoladowy
50 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 godz. 30 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Klasyczne brownie
50 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM5)
1 godz. 45 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min