Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ryżowa z jabłkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
250 g ryżu białego, krótkoziarnistego, na pudding do risotto lub sushi
-
800 g mleka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 szczypty soli
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 - 3 łyżki rumu (opcjonalnie)
-
2 - 3 łyżki rodzynek (opcjonalnie)
-
600 g jabłek, kwaśnych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
80 - 100 g cukru plus dodatkowa ilość do posypania
-
5 jajek
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
1 opakowanie migdałów, w płatkach, (ok. 100 g)1 opakowanie migdałów, w słupkach (ok. 100 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
91.9 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
1556.6 kJ /
372 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
44.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Kokosowy pudding ryżowy z bananem
50 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Zupa mleczna z szybkimi zacierkami
25 min
Mleczna zupa dyniowa z zacierkami (na słodko)
20 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
50 min
Budyń malinowy
10 min