
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500 - 600
g mieszanych owoców, świeżych pokrojonych na kawałki, np. jabłek, gruszek, śliwek lub np. truskawek, porzeczek, borówek, w całości
lub 500 - 600 g owoców, mrożonych uprzednio rozmrożonych, odsączonych - 80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
80
g cukru np. białego, trzcinowego, kokosowego
lub 80 g ksylitolu lub erytrytolu - 40 g płatków owsianych, górskich lub dowolnych płatków (patrz wskazówka)
-
50
g orzechów, mieszanych np. laskowych, włoskich, migdałów (patrz wskazówka)
lub 50 g wiórków kokosowych (patrz wskazówka) - 40 g mąki pszennej lub dowolnej mąki (patrz wskazówka)
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
lub ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 290.6 kcal / 1215.7 kJ
- Białko
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Sód
- 56.5 mg