
Urządzenia i Akcesoria
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
mieszanych owoców, świeżych pokrojonych na kawałki, np. jabłek, gruszek, śliwek lub np. truskawek, porzeczek, borówek, w całości500 - 600 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia80 g
-
cukru np. białego, trzcinowego, kokosowego80 g
-
płatków owsianych, górskich lub dowolnych płatków (patrz wskazówka)40 g
-
orzechów, mieszanych np. laskowych, włoskich, migdałów (patrz wskazówka)50 g
-
mąki pszennej lub dowolnej mąki (patrz wskazówka)40 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
290.6 kcal /
1215.7 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
36.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Sód
56.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska