Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”

Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”

4.8 272 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • mieszanych owoców, świeżych pokrojonych na kawałki, np. jabłek, gruszek, śliwek lub np. truskawek, porzeczek, borówek, w całości
    500 - 600 g
    500 - 600 g owoców, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, odsączonych
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    80 g
  • cukru np. białego, trzcinowego, kokosowego
    80 g
    80 g ksylitolu, lub erytrytolu
  • płatków owsianych, górskich lub dowolnych płatków (patrz wskazówka)
    40 g
  • orzechów, mieszanych np. laskowych, włoskich, migdałów (patrz wskazówka)
    50 g
    50 g wiórków kokosowych, (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej lub dowolnej mąki (patrz wskazówka)
    40 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
    ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 290.6 kcal / 1215.7 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 36.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 56.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...