Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
TM6 TM5

Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”

4.8 (251 ocen)

Składniki

  • 500 - 600 g mieszanych owoców, świeżych, pokrojonych na kawałki, np. jabłek, gruszek, śliwek lub np. truskawek, porzeczek, borówek, w całości
    lub 500 - 600 g owoców, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, odsączonych
  • 80 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 80 g cukru, np. białego, trzcinowego, kokosowego
    lub 80 g ksylitolu lub erytrytolu
  • 40 g płatków owsianych, górskich lub dowolnych płatków (patrz wskazówka)
  • 50 g orzechów, mieszanych, np. laskowych, włoskich, migdałów (patrz wskazówka)
    lub 50 g wiórków kokosowych (patrz wskazówka)
  • 40 g mąki pszennej lub dowolnej mąki (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    lub ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1215.7 kJ / 290.6 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
36.5 g
Tłuszcz
15.7 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Błonnik
2.9 g
Sód
56.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy