
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto dyniowo-jabłkowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
16 kawałków
Składniki
Ciasto dyniowo-jabłkowe
-
masło do natłuszczenia
-
mąka pszenna do oprószenia
-
orzechów pekan50 g
-
dyni obranej, np. piżmowej, pokrojonej na kawałki300 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki200 g
-
płatków owsianych, górskich150 g
-
rodzynek100 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczkę
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
goździków, mielonych1 szczyptę
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego250 g
-
jajek5
-
oleju150 g
-
mąki pszennej200 g
-
sody oczyszczonej1 łyżeczkę
Polewa
-
cukru50 - 80 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
350.7 kcal /
1467.5 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
45.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
160.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 Std.
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 Min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 Std. 5 Min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 Std.
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 Min
Sałatka z dynią i serem feta
30 Min
Piernik świąteczny
99 Std. 30 Min
Ciasto na ciemnym piwie
3 Std. 30 Min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 Std. 50 Min
Piernik z kawą zbożową
3 Std. 20 Min
Babeczki brownie z dynią
1 Std. 30 Min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 Std. 15 Min