
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
500 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
100 g mieszanki sałat
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
150 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych np. truskawek, czerwonych porzeczek, malin, pokrojonych na kawałki
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 3 mm plastry
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
ocet balsamiczny do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
337.7 kcal /
1412.9 kJ
Białko
22.6 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
17.6 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
2465.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Sushi tacos
1 godz. 15 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min