Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami

Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami

4.7 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 500 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
    500 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych
  • 100 g mieszanki sałat
  • 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 150 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych np. truskawek, czerwonych porzeczek, malin, pokrojonych na kawałki
  • 1 awokado dojrzałe, pokrojone w 3 mm plastry
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • ocet balsamiczny do skropienia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2465.2 mg
Białko 22.6 g
Kalorie 1412.9 kJ / 337.7 kcal
Tłuszcz 20.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 17.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...