Fasolka szparagowa z gremolatą

Fasolka szparagowa z gremolatą

4.5 36 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 gałązek
  • ząbki czosnku
    2
  • skórka z 1 cytryny (opcjonalnie) małej, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • wody
    500 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, w całości
    500 - 800 g
    500 - 800 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, w całości
  • orzeszków piniowych
    2 łyżki
    2 łyżki migdałów, w słupkach
  • oliwy z oliwek
    2 - 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 123.6 kcal / 517.3 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 8.5 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 79.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...