
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z gremolatą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 gałązek
-
ząbki czosnku2
-
skórka z 1 cytryny (opcjonalnie) małej, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
wody500 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, w całości500 - 800 g
-
orzeszków piniowych2 łyżki
-
oliwy z oliwek2 - 3 łyżki
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
123.6 kcal /
517.3 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
8.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
79.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Japońska sałatka z surimi (TM5)
20 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Rumienienie szparagów
20 min
Rumienienie bakłażana
30 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
Brak ocen
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min