Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z gremolatą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
skórka z 1 cytryny (opcjonalnie) małej, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
500 g wody
-
500 - 800 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, w całości500 - 800 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, w całości
-
2 łyżki migdałów, w słupkach2 łyżki orzeszków piniowych
-
2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
79.4 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
517.3 kJ /
123.6 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Słodka musztarda morelowa
55 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Rumienienie szparagów
20 min
Rumienienie bakłażana
30 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Twarożek ziołowy
10 min
Kremowy dip z fety
5 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min