
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
500 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
500 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
200 - 250 g sera cheddar, ciemnego pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
550.9 kcal /
2304.8 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
40.6 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
23.7 g
Sód
418.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1hod. 20min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1hod.
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1hod. 20min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2hod. 45min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1hod. 15min
Gratin z ziemniaków i selera
1hod. 10min
Gratin z ziemniaków (TM5)
50min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1hod. 5min